Paddelpass

Vi följer PaddelPasset, en utbildning skapad av kanotförbund i många europeiska länder!

Paddelpasset är en serie kurser som syftar till allt från att bekanta sig med kajaken till skicklighet i att manövrera den och säkert agerande i varje läge.

Vi erbjuder introduktion, vit nivå, utan kostnad, och den kan bokas i samband med hyra av kajak. Vi är tillsammans c:a 40 minuter då ni får hjälp från ankomst till sjösättning. Vad är en introduktion för helt nya paddlare? Bra utrustning, i- och urstigning, roderanvändning, paddelteknik och skön balans:)

Kurs 1 kallas Gult Paddelpass. Den ger dig tekniksäkerhet och Kurs 2 som kallas Grönt Paddelpass nivå ger dig trygghet i räddningssituationer och viss vattenvana. Det Gula Paddelpasset kan tas vid ett tillfälle och det Gröna Paddelpasset är på två tillfällen, (Grön 1 och Grön 2).

Kursledare är Tobias Sloth Hansen och Hanna Olausson, professionella friluftsguider med gedigen utbildning och mycket erfarenhet. Låt er inte skrämmas av det;

De är kunniga, roliga och vänliga:) Intresseanmälan och bokning görs till kontakt@naturtid.se och de finns på

www.naturtid.se

________________________________________________________________________________________________________________

På Gult PaddlePass tränas säkerheten i att manövrera kajaken, sidopaddling, vändningar, ja träffsäkerhet och det kan vara klokt att ta några ensamma timmar för träning.

Ska du ta den Gröna nivån av PaddelPasset blir du blöt. Den handlar mycket om vattenvana, att slå runt och fixa hem sig till torrt och säkert läge. Du behöver inte rolla runt men har lärt dig säkert tänk, säker räddning och kan hantera överraskande situationer.

Andra fina kursgivare i närheten av Göteborg är t.ex

I Grebbestad

Skärgårdsidyllen, Marcus och Ingela Holgersson

www.skargardsidyllen.se

mail: info@skargardsidyllen.se tel: 0702 667080

I Uddevalla

Upplevelsebolaget med Joakim Hermansson

www.upplevelsebolaget.com

mail: info@upplevelsebolaget.com tel:0522-13100 mobil 0705 131085

Examinatorer och instruktörerna du träffar är utbildade på ännu högre nivåer och ger dig trygg handledning!