Kajakcenter

Öckerö Båtsällskap Ungdom&Utbildning har kajaker, windsurfing, StandUp paddelboards,  optimistjollar och en högkvalitativ minikurs i körning av styrpulpetbåt.

Här finns 18 singelkajaker och 4 dubbelkajaker.

De används av medlemmar och vid kurser och event.

Kostnader och möjligheter!

Medlemmar har komplett kajak med all kringutrustning för 220 kr per dag. Som medlem kan du ta med vänner och bekanta och de betalar då samma pris utan att behöva vara medlemmar.

Är du under 20 år är det gratis. Är du under 18 behövs föräldrars tillstånd. Föräldrar eller annan vuxen som paddlar med barn upp till 18 år räknas som ledare.

Ledare paddlar kostnadsfritt.

 

Vill du vara medlem?

Skicka ett mail till NYMEDLEMUoU@gmail.com med dina kontaktuppgifter och önskemål.

Namn, telefonnummer, emailadress. Ange hur många personer som ingår i hushållet enligt folkbokföring och hur många av dem som är under 20 år och deras födelsedata År Månad Dag. Ange också om du vill ha tidningen Båtnytt i pappersformat till brevlådan eller till din mail eller inte alls vill ha den:)


Vad händer sedan?


Det kommer en faktura på medlemsavgiften 300 kr för hushållet, inte per familjemedlem, till din e-postadress och en inbjudan till vår interna sida på Facebook ÖBS Ungdom&Utbildning. Sedan kan du delta i någon av våra välkomstträffar i hamnen i maj och juni. De annonseras  på vår egen sida på Facebook ÖBS Ungdom&Utbildning och på den offentliga Facebooksidan ÖBS Kajak på Öckerö.

Som medlem i Ungdom & Utbildning förväntas du delta du på de arbetsdagar och träffar som ordföranden i U&U kallar till. Det brukar vara ett vår-och ett höstmöte och 2 arbetsträffar per år. Du bör följa interna Facebooksidan ÖBS Ungdom&Utbildning. 
Detta behöver vi hjälpas åt med:
1.Kajakvård och reparationer. 
2. Trädgårdsmästeri 
3. Medhjälpare/assistent/kökarl vid idrottslektioner och windsurflektioner. 
4. Ordning och städ i våra lokaler och utrymmen. 
5. Instruktörer, ledare och lärare, event-och projektansvarig för “pröva på tillfällen”,  barn-och familjedagar, gruppaddlingar och kursgivare.
 
Öckerö Båtsällskap är en småbåtshamn med flera sektioner som t.ex hamn, miljö, båtplats och ungdom&utbildning.
Ordförande i Öckerö Båtsällskap är Roger Vikmo. 
Ordförande i föreningens sektion Ungdom & Utbildning är Christer Lindstrand och hans suppleant i styrelsen är Ivar Alm. 
Administratör är Perolow Svenburg. 
Bokning av kajak och medlemsfrågor:
Mail obskajak@gmail.com
Tel. 0731515984 smsa vid ej svar, vi lyssnar inte av röstmeddelanden

 

………………………………

Paddla kajak med känsla för säkerhet!

Du ska alltid vara fri att glida ur sittbrunnen närhelst du önskar. Lås aldrig fast dig genom att förvara något mellan knäna, ens vid kortare överfarter.

Packluckorna i kajakens för och akter är luftfickor som håller kajaken flytande även vid vattenfylld sittbrunn. Stäng luckorna noggrant och säkra alltid knutarna så att luckorna inte kan försvinna under paddling.

Är gruppen fler än 4 personer är det viktigt att ingen “tappas bort” på turen. Använd en förstepaddlare och en sistepaddlare eller dela upp ansvaret för varandra sinsemellan.

Svarta torra stenar blir blixthala när du sätter en blöt fot på dem.

De vita vackra sjötulpanerna som draperar stenar och klipphällar i vattenbrynet är rakbladsvassa och skär illa I nakna knän och fötter.

Rödmaneter är ofta gula och deras trådar orsakar en brännande sveda oftast flera dagar.

Går du för nära en bergvägg kan du fasta i vågorna och de strömmar som uppstår där. Bäst är ett avstånd på 10-15 meter om du har sidvind.

Kajaken ska aldrig vara i farleden annat än för att korsa den vid överfart. Farleden är för större fartyg med en mycket längre “bromssträcka” än du.

När du närmar dig färjeläget vid Burö bör du hålla avstånd till färjan och vara synlig från kaptenen hytt. Går du för nära syns du inte och det hindrar kaptenen från snabba manövrar.

Var ska vi paddla?

Öckerö kommun i Göteborgs norra skärgård har paddelvänliga och spännande vatten med 10 öar och mängder av holmar.  Naturen erbjuder både stillsamma paddlingar och häftiga grynnor för rockhopping och surfing. Varje ö och varje holme har en vindsida och en läsida så paddlingen kan alltid göras lite svårare för den som vill vara med om mycket på få timmar.

Paddla landnära när det är möjligt, planera överfarter mellan holmar och öar så att vägen blir så kort och klok som möjligt, undvik ensampaddlingar och välj väg efter vindförhållanden och ork.