Paddelpass

Vi följer PaddelPasset, en utbildning skapad av kanotförbund i många europeiska länder!

Paddelpasset är en serie kurser som syftar till allt från att bekanta sig med kajaken till skicklighet i att manövrera den, agera rätt vid räddningssituationer och förstå allemansrätten.

Den första kursen du tar hos oss ger dig Vitt PaddelPass. Kraven är låga och ger dig egentligen bara en första kärlek till kajaking. Kursen tar c:a 2.5 timme och ger dig försmak av kommande nivåer. Paddlingen sker på grunda vatten i stor trygghet. Kostnaden för en sådan kurs är 380 kr inklusive allt. Själv tar du med dig keps, vattenflaska och saltvattentåliga skor om du inte vill ta livet barfota. Lite choklad, nötter eller knäckebröd fungerar fint för att inte bli trött

Den andra kursen på det som kallas gul nivå och som ger dig tekniksäkerhet och den tredje kursen på grön nivå som ger dig trygghet i räddningssituationer och viss vattenvana leds av våra välutbildade medlemmar Tobias Sloth Hansen och Hanna Olausson. De är utbildade i Norge och Du kan läsa mer om dem på deras hemsida

www.naturtid.se

På Gult PaddlePass tränas säkerheten i att manövrera kajaken, sidopaddling, vändningar, ja träffsäkerhet och det kan vara klokt att ta några ensamma timmar för träning.

Ska du ta den Gröna nivån av PaddelPasset blir du blöt. Den handlar mycket om vattenvana, att slå runt och fixa hem sig till torrt och säkert läge. Du behöver inte rolla runt men har lärt dig säkert tänk, säker räddning och kan hantera överraskande situationer.

Andra fina kursgivare i närheten av Göteborg är t.ex

I Grebbestad

Skärgårdsidyllen, Marcus och Ingela Holgersson

www.skargardsidyllen.se

mail: info@skargardsidyllen.se tel: 0702 667080

I Uddevalla

Upplevelsebolaget med Joakim Hermansson

www.upplevelsebolaget.com

mail: info@upplevelsebolaget.com tel:0522-13100 mobil 0705 131085

Examinatorer och instruktörerna du träffar är utbildade på ännu högre nivåer och ger dig trygg handledning!